Etusivu » Henkilöprofiili

Henkilöprofiili

Toimintani konsulttina

Olen toiminut menestyksellisesti päätoimisena liikkeenjohdon konsulttina vuodesta 2006. Työni on pääsääntöisesti yritysten strategian konsultointia, jossa painotun kannattavuuden hallintaan ja suunnitteluun.  Lisäksi tuen yrityksiä myös erilaisissa hankkeissa, johtoryhmätyöskentelyn kehittämisessä, yrityksen vastuujaon selkeyttämisessä sekä erilaisissa talouden hallintatyökalujen kehittämisessä, kuten esimerkiksi hinnoittelussa.

Konsultoimani asiat perustuvat omakohtaiseen kokemukseen yritysten johtamisesta ja ovat siten hyvin käytännönläheisiä.  Teen asioita yrityksen johdon kanssa, en vain viisastele.  Yleisimpiä toimeksiantoja ovat:

  • Yritysten tulevaisuuden suunnitelmien teko esim. liiketoimintasuunnitelma yritystä itseään ja rahoittajaa varten.
  • Yrityksen johtamisjärjestelmän ja vastuujaon kehittäminen.
  • Yrityksen kannattavuuden parantaminen ja sen seurantajärjestelmien kehittäminen.
  • Liiketoimintaa kuvaava budjetointi ja hinnoittelu.
  • Kansainvälistymis- ja investointihankkeiden tukeminen.

Näiden vuosien aikana olen konsultoinut hyvin erilaisia yrityksiä ja julkisia toimijoita sekä tuote-, että palveluliiketoiminnassa.

Toimintani kouluttajana

Koulutan pääsääntöisesti yrityksen kannattavuuteen liittyviä asioita, kuten kannattavuusseuranta, tarjouslaskenta ja budjetointi. Pääosan koulutuksistani teen alihankkijana TJ-koululle.

Koulutukseni ja työkokemukseni

Koulutukseltani olen säätö- ja systeemitekniikkan lisensiaatti. Lisäksi olen sertifioitu saneerauskonsultti ja ELY-keskuksen hyväkymä Kasvu- ja Analyysipalvelujen tuottaja.

Ennen konsulttinuraani olen toimininut toimitusjohtajana, liiiketoimintayksikön johtajana, T&K päälikkönä, prosessikehityspäällikkönä, tutkijana, projektipäälikkönä jne. Lisäksi olen ollut Englannissa töissä pari vuotta.